OBVESTILO

Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca. Uradno so ga Združeni narodi razglasili leta 1992. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov. Letošnja izbrana tema se glasi: »Pospeši spremembo.« Potrebno je pospešiti spremembe za zagotovitev dostopa do pitne vode in sanitarno ureditev za vse ljudi na svetu.

Pri nas imamo stalno dostopno pitno vodo, s katero peremo tudi avtomobile. Morda ne več za dolgo, saj nas je lanska poletna suša opomnila, da brez vode ne bomo preživeli. Zato je dragocena vsaka pridobljena kapljica vode in nenadomestljiva vsaka izgubljena kapljica vode.

Varujmo vodne vire v naravi in varčujmo s pitno vodo, ki jo imamo na voljo.

Ob tej priložnosti bomo na šoli gostili potujočo razstavo o delfinih, ki jo je pripravilo raziskovalno društvo morskega ekosistema Morigenos. Vabljeni, da se vsaj za kratek čas ustavite pred plakati na stopnišču atrija šole, kjer boste lahko spoznali značilno populacijo delfinov vrste velika pliskavka. To je edina vrsta kitov in delfinov, ki je pri nas stalno prisotna. Vsak delfin je dobil tudi svoje ime. Pozanimajte se!

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost